w3 Web Design | Creare pagini web | Realizare website | Siteuri web

Promovare si optimizare (SEO)...

Un website fara trafic este ca un ziar fara cititori, ca un magazin fara clienti sau ca o afacere fara profit... iar comparatiile pot continua.

Promovarea si optimizarea site-urilor web:


   Promovarea unui website se realizeaza prin publicitate online ce foloseste internetul si World Wide Web-ul pentru a atrage vizitatori si eventual potentiali clienti. Pentru a avea un site de succes de pe urma caruia sa obtineti profit, website-ul trebuie sa fie cunoscut..., iar pentru a fi cunoscut are nevoie de vizitatori (clienti)... Vizitatorii se obtin din trafic, iar traficul din promovarea pe site-uri specializate sau de pe motoarele de cautare. Un trafic mai mare inseamna persoane interesate de produsele ce le prezinta site-ul, sanse de reusita mai mari si implicit un profit mai mare.

   Promovarea website-urilor sau a produselor pe internet se realizeaza prin reclama pe diferite site-uri web de specialitate (taxabile sau gratuite) si prin optimizarea site-ului. Promovarea website-ului pe internet consta in inscrierea acestuia in motoarele de cautare (ex.: Google, Yahoo...), website-uri specializate, directoare web, portaluri, schimbul de link-uri cu alte site-uri web.


   Optimizarea web sau SEO (Search Engine Optimization) reprezinta procesul de "modificare" a unui website pentru ca acesta sa fie indexat cat mai bine de motoarele de cautare.  Motivul pentru care se apeleaza la astfel de servicii este pentru a aduce website-ul in primele pagini a cautarilor pe motoarele de cautare (ex.: Google, Yahoo...).

   Unul dintre cele mai importante aspecte privind succesul unui website il reprezinta vizibilitatea acestuia in motoarele de cautare (ex.: Google, Yahoo...). Pentru toate proiectele incheiate se realizeaza optimizare web, insa pentru o pozitionare mai buna a site-ului in motoarele de cautare este nevoie de analiza mult mai complexa a continutului din site.


   Cat dureaza pentru ca un website sa fie cu adevarat promovat si optimizat online?
   Spre deosebire de crearea unei pagini web sau a unui website, promovarea si optimizarea unui website este un proces de lunga durata. Poate dura pana la un an (ceea ce implica un contract de lunga durata) si primele rezultate (cresterea traficului, pozitionarea mai buna in motoarele de cautare) se pot observa dupa primele 3 luni, urmate de o ascensiune treptata.